Jos v.d. Elzen & Zn. B.V.

Al meer dan tachtig jaar goed in grond

Oorsprong

Jos v.d. Elzen en Zn. Bv. is een bedrijf met een rijke historie. Anno 2019 wordt het bedrijf geleid door Sjef Lucassen en Hélène Lucassen-van den Elzen, maar het bedrijf is al ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. In 1936 begon Jos van den Elzen, de grootvader van Hélène, een bedrijf aan huis in de Haag, later Komweg in Gemert. Hij kocht zijn eerste vrachtwagen en begon kolen en diverse te verhandelen en te vervoeren.
 
Dit bleek een gouden zet. Naast transportbedrijf voor kolen, werd er na verloop van tijd diverse toegevoegd. Al snel breidde het bedrijf zich uit van een goedlopende eenmanszaak tot een volwaardig bedrijf met zand- en grindhandel, grond- en sloopwerken en containerverhuur en transport.

In 1965 namen de zonen van Jos, Toon en Willy, de zaak over. Onder hun leiding werd het wagenpark verder uitgebreid. Toon droeg het bedrijf in 1996 over aan zijn dochter Hélène en haar man Sjef Lucassen. Onder hun leiding is het bedrijf in 2005 verhuisd naar een prachtige accommodatie en ideale locatie op de Leije 3 op het bedrijventerrein Wolfsveld II te Gemert.

Medewerkers

Ons bedrijf telt zes vakbekwame en ervaren medewerkers. Samen vormen zij een gemotiveerd en hecht team. Het team wordt aangevoerd door eigenaren Sjef Lucassen en Hélène Lucassen-van den Elzen. Alle medewerkers zijn al jarenlang in dienst bij ons en hebben in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Iedereen is erg betrokken bij ons bedrijf. Bovendien vormen we een hechte familie die lief en leed met elkaar deelt. Naast saamhorigheid, staan werkplezier, klanttevredenheid en gezelligheid bij ons hoog in het vaandel.

Ons kantoor wordt gerund door eigenaresse Hélène en haar zus Yvonne. Zij verzorgen samen het administratieve werk. Sjef fungeert binnen ons bedrijf als duizendpoot. Hij onderhoudt het contact met klanten en relaties, stelt offertes op, is verantwoordelijk voor de planning en rijdt ook zelf met grote regelmaat op één van de vrachtwagens of machines. Onze overige medewerkers Eddy, Oscar en Pieter zijn allen ervaren chauffeurs en rijden dagelijks in één van onze vrachtwagens of besturen één van onze machines.

Materieel

Voor een optimale uitvoering van onze werkzaamheden zijn voertuigen en machines van hoge kwaliteit nodig. Wij beschikken dan ook over een uitgebreid wagenpark met diverse soorten voertuigen en machines. Ons wagenpark bestaat uit drie zware vrachtwagens, twee mobiele graafmachines op wielen en een loader/shovel. Waar nodig kunnen wij ons materieel uitrusten met diverse hulpstukken. Al onze voertuigen en machines worden bediend en onderhouden door ervaren medewerkers en met grote regelmaat gekeurd. Dankzij ons wagenpark zijn wij in staat klussen snel en slagvaardig te klaren en gaan wij geen karwei uit de weg.

Certificeringen

Jos van den Elzen & Zn. Bv. beschikt over de benodigde certificering binnen onze branche.
Onze medewerkers zijn geschoold in diverse branchegerichte opleidingen en blijven jaarlijks door bijscholing op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast zijn al onze medewerkers in het bezit van een VCA-diploma. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. VCA is dé standaard met betrekking tot veilig, gezond en duurzaam werken.  Verder zijn wij sinds 2004 in het bezit van een VIHB-certificering uitgegeven  door het NIWO. VIHB staat voor Vervoerder van afval, Inzamelaar van afval, Handelaar in afval en Bemiddelaar in afval. NIWO staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Ons VIHB-nummer is NB500063UIXX. Tevens is Jos van den Elzen & Zn. Bv. een erkend leerbedrijf.